La Fundació Naturgy apropa aquesta setmana a la Seu d’Urgell la seva exposició itinerant sobre energia, amb motiu de la celebració dels XI Special Olympics Catalunya. L’entitat col·labora en aquest esdeveniment esportiu inclusiu amb l’objectiu de fer accessible la seva acció social i cultural a tots els col·lectius de la societat. L’Energytruck restarà instal·lat des d’aquest divendres i fins diumenge al passeig de Joan Brudieu, cantonada amb el carrer de Lluís de Sabater. L’horari de visita serà de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.30 h, mentre que diumenge estarà obert de 10.00 a 12.00 h. La mostra s’ha pogut veure també aquest dijous al pàrquing del Doctor Peiró.

La mostra itinerant ha recorregut, des de la seva posada en marxa el gener de 2016, més de 53.000 quilòmetres, i ha visitat 295 municipis de la geografia espanyola amb l’objectiu de fer arribar a la població coneixements relacionats amb l’energia, el medi ambient i el patrimoni industrial d’una forma amena i interactiva, amb activitats didàctiques conduïdes per educadors especialitzats. Prop de 175.700 persones han visitat l’exposició, 67.600 dels quals són alumnes de grups escolars de primària, batxillerat i formació professional.

Un gran camió sostenible amb un ampli equipament tecnològic

El camió compta amb un motor dual de gas natural que genera entre un 15% i un 20% menys d’emissions de CO2 que els motors convencionals de gasoil. Mitjançant el sistema dual i un consum de combustibles aproximat del 70% de dièsel i el 30% de gas natural comprimit, el vehicle contribueix a la millora de la qualitat de l’aire, en reduir un 39% les emissions de partícules i un 30% les emissions d’NOx respecte a un vehicle amb només combustible dièsel.

Al llarg dels seus 70 metres quadrats, l’espai mòbil acull un ampli equipament tecnològic, format per continguts audiovisuals, interactius i multimèdia, a més de panells informatius. Es tracta d’una exposició on es pot experimentar amb els continguts a través d’activitats pràctiques centrades en el propi visitant. El projecte també inclou l’oferta de tallers i activitats pedagògiques participatives conduïdes per educadors especialitzats, que divulgaran coneixements de ciència i tecnologia. Les activitats, que són gratuïtes, estan dirigides a tots els públics i estan adaptades a persones amb discapacitat.

Fundació Naturgy

La Fundació Naturgy, fundada l’any 1992 per la companyia energètica, té com a missió la difusió, formació, informació i sensibilització de la societat en matèria d’energia i medi ambient. També desenvolupa programes d’Acció Social tant en l’àmbit nacional com internacional, incidint especialment en actuacions destinades a pal·liar la vulnerabilitat energètica. En l’àmbit cultural, promou accions orientades a la preservació i difusió del patrimoni històric del sector del gas i l’electricitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada