Portugal inicia aquest dilluns les inscripcions per al proper curs escolar de portuguès a l’estranger, que per primer cop inclou una quota de 100 euros per alumne, i que es perllongaran fins el 28 d’abril. El procés d’inscripció s’ha iniciat amb les crítiques dels professors, ja que tal com informa l’Agència Lusa, el Sindicat de Professors de les Comunitats Luses (SPCL), ha acusat l’institut Camoes de sobrecarregar els docents, ja que temen que s’hauran de fer càrrec del control dels pagaments de la quota.

El procés d’inscripció per als cursos d’Ensenyament de Portuguès a l’Estranger (EPE), que s’imparteixen en tretze països incloent Andorra, ha començat amb les crítiques dels docents, que acusen l’institut Camoes de Cooperació i de Llengua de sobrecarregar-los de feina.

Segons publica aquest dijous l’Agència Lusa, l’institut Camoes ha informat que durant el procés de registre estarà disponible una plataforma en línia per tal que els pares i tutors presentin el registre dels seus fills, incloent el comprovant de pagament de la transferència bancària de la quota de 100 euros.

Tot i això, el Sindicat de Professors de les Comunitats Luses (SPCL) considera que els docents hauran d’encarregar-se de recollir els comprovants de pagament, i gestionar els casos d’atur o de famílies monoparentals que tenen dret a descomptes. La líder del SPCL, Teresa Duarte Soares, creu que és impossible que un mestre faci aquesta feina d’oficina, i fins i tot acusen el govern de provocar una amenaça encoberta, ja que els professors es veurien obligats a col·laborar per augmentar el nombre d’inscrits i així garantir els seus llocs de feina.

D’altra banda, el secretari d’Estat de les Comunitats Portugueses, José Cesário, ha garantit aquest dijous que en alguns dels cursos de portuguès que s’imparteixen a França no s’haurà de pagar la quota, concretament els que estan integrats a les escoles franceses com l’Ensenyament de Llengua i Cultura d’Origen (ELCO).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada