Arrenquen les caminades guiades a l’Alt Urgell amb una visita al castell d’Aguilar, al municipi de Bassella

aguilar El proper dia 6 d’agost començarà novament el cicle de caminades “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell” amb quatre propostes que ocuparan els matins dels dimecres d’aquest mes que volen donar a conèixer diversos elements patrimonials repartits per tota la comarca.

 La primera proposta és una sortida guiada al Castell d’Aguilar, al municipi de Bassella, un indret molt poc conegut que, situat sobre un serradet des d’on es controla perfectament la cua de l’actual pantà de Rialp, concentra les ruïnes d’un castell del segle XI, amb les restes d’una notable torre de planta circular, així com els vestigis de l’antic poble d’Aguilar, amb l’antiga església romànica de Sant Serni tancant el conjunt pel nord. El conjunt, ben visible des de la carretera C-14, tot i que sovint es confon amb el mateix relleu del serrat, és accessible amb una caminada apta per a tots els públics.

 El cicle “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell” és una proposta que pretén agermanar la pràctica del senderisme amb el coneixement del ric patrimoni comarcal, dirigida a aquelles persones que fan vacances durant el mes d’agost, bé siguin veïns de la comarca o visitants que han vingut a fer turisme.

 Totes les visites són guiades per tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, coneixedors del territori i de la seva història. Totes les sortides són gratuïtes i per participar-hi només cal apuntar-se a l’Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 35 31 12) o a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell (tel. 973 351 511).

 Fotografia: Restes de la torre circular del Castell d’Aguilar, amb la serra del Turp retallada a l’horitzó.

TOTES LES NOTÍCIES