Arrenca un nou cicle del ‘Parlem d’Història’ a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell

Demà dimecres 3 de maig, s’iniciarà el cicle de conferències ‘Parlem d’Història’, que se celebra des de l’any 2012 a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell, amb el propòsit de difondre la història local a través de les investigacions dels historiadors del territori amb l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell (IECAU)

Enguany s’inaugurarà el cicle amb la conferència “El Bisbat d’Urgell en els orígens del Tribunal de la Inquisició”, a càrrec de Carles Gascón. La conferència tindrà lloc a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, situat al carrer Major, número 8, de la Seu d’Urgell, a les vuit del vespre. L’entrada és gratuïta.

L’edició 2017 del ‘Parlem d’Història’ presenta, novament, una àmplia programació que tindrà lloc durant tot el mes de maig, adreçada a tots els públics i que es compon de 4 conferències, 2 activitats infantils (Parlem d’Història Xics) i 1 visita guiada.

La següent proposta serà aquest pròxim dissabte, 6 de maig, a les dos quarts de sis de la tarda, amb l’activitat infantil ‘Dibuixem la Seu per a descobrir-la’, a càrrec Pilar Aláez.

El cicle seguirà el dimecres 10 de maig, a les vuit del vespre, amb la conferència titulada ‘Hèrcules, fundador mític de la Seu d’Urgell’, a càrrec de Carmen Xam-mar. La següent conferència tindrà lloc el dimecres 17 de maig, a les vuit del vespre, amb ‘Camins i cartografia. Una aproximació a Montferrer i Castellbò’, a càrrec de Carlos Guardia. 

Per dissabte 20 de maig, a dos quarts de sis de la tarda, hi ha preparada la segona activitat infantil del Parlem d’Història Xics, amb el taller ‘Ciutat Vella-Ciutat Nova’, a càrrec també per Pilar Aláez.

La darrera conferència del Parlem d’Història tindrà lloc el dimecres 24 de maig, a les vuit del vespre, titulada ‘La influència dels Fets de Maig de 1937 a la Seu d’Urgell’, a càrrec de Pau Chica.

El cicle Parlem d’Història 2017 es clourà amb una visita guiada el dimecres 31 de maig, a les vuit del vespre, dedicada als convents de la Seu d’Urgell. Aquesta activitat anirà a càrrec de membres de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell.