Arrenca la nova edició “Parlem de Formatge” amb un taller

Cartell de l'activitat en el marc del cicle Parlem de Formatge (Aj. la Seu)
Cartell de l’activitat en el marc del cicle Parlem de Formatge (Aj. la Seu)

La dotzena edició del cicle “Parlem de Formatge” -cicle organitzat per l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell- s’iniciarà el pròxim dijous 24 d’agost amb el taller “Fes el teu formatge de pasta filada”, a càrrec del formatger Salvador Maura.

El taller tindrà lloc a la formatgeria Mas d’Eroles d’Adrall, a les 16 hores, i durarà unes dues hores aproximadament. Els participants elaboraran un formatge de pasta filada amb llet de vaca, sota la supervisió del propi formatger. Un cop finalitzat, podran emportar-se a casa el formatge que han elaborat.

Pasta filada és una tècnica en la fabricació de formatges italians. Els formatges fabricats amb aquesta tècnica se sotmeten a un tractament de plastificació i pastat del mató fresc en aigua calenta. Gràcies a aquest tractament el formatge obté una estructura fibrosa. 

L’activitat té un cost de 12 euros i un aforament limitat a 10 persones. Per a participar-hi cal fer una inscripció prèvia amb llista d’espera a: https://agenda.laseu.cat/espaiermengol/Salvador Maura

Salvador Maura i Rayó es va iniciar en l’elaboració de formatges artesans l’any 2001, creant la Formatgeria Mas d’Eroles a Adrall, a l’Alt Urgell. Maura és enginyer tècnic en explotacions agropecuàries i un dels fundadors de l’Associació de Formatgers Artesans del Pirineu.

Maura forma part de la Junta de la Associació de Formatgers Artesans dels Pirineus, de l’Associació Artesans Alimentaris del Pirineu, del TRAU (Turisme Rural Alt Urgell) i també és soci d’ACREFA.

TOTES LES NOTÍCIES