Arrenca la campanya a la Seu i comarca de captació de voluntaris per al Gran Recapte d’Aliments

Avui s’inicia a l’Alt Urgell la campanya de captació de voluntariat per al Gran Recapte d’Aliments que tindrà lloc el divendres 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre. Tothom que vulgui fer de voluntari cal que s’inscrigui prèviament. Es pot fer de manera presencial tot omplint una fitxa que es pot trobar al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell o de manera telemàtica a través dels webs de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i del Consell Comarcal https://goo.gl/JfAhFp

Les persones que vulguin participar-hi hauran de marcar, entre d’altres dades, en quin espai voldran realitzar la seva tasca en el Gran Recapte d’Aliments. En aquest sentit, podran triar fer de voluntari en una botiga o supermercat, al magatzem del banc dels aliments o fer la recollida dels aliments als establiments comercials per portar-los al banc d’aliments.

També caldrà assenyalar en la inscripció l’horari disponible per fer de voluntari.

La tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Seu i portaveu del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, Anna Vives, afirma que “l’esdeveniment del Gran Recapte mostra any rere any el compromís social de la nostra societat, arreu del país i, en especial, a la Seu i la comarca. Obrim la crida, de nou, a totes les persones que volen ser voluntàries: sense elles, no hi hauria recapte; són les encarregades de canalitzar el gran volum de donacions que al llarg de l’any suposen una ajuda molt important per tothom qui ho necessita”.

Gran Recapte d’Aliments a  Catalunya

El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d’Aliments de Catalunya.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d’Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la vuitena edició.

El Gran Recapte d’Aliments al 2017 va recollir 4.656.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l’ajuda de més de 30.000 voluntaris. L’objectiu per a l’edició 2018 es poder comptar novament amb la necessària col·laboració dels voluntaris i donants per tornar a donar suport als més necessitats dels nostre entorn