voluntaris

La desena temporada del voluntariat lingüístic, organitzat pel Servei de Política Lingüística, amb la col·laboració d’Andorra Telecom, es posa en marxa novament amb la voluntat de mantenir o superar les bones xifres de participació d’edicions anteriors.

Al llarg del mes d’octubre el Servei engegarà una campanya en què es distribuiran pòsters per tot el país i fulls informatius juntament amb les factures d’Andorra Telecom per captar ensenyants i aprenents que vulguin dedicar una hora a la setmana, durant deu setmanes, a conversar en català amb la seva parella lingüística. Amb el lema Llança-t’hi, es pretén conscienciar els nouvinguts i els no-catalanoparlants de la importància d’aprendre i utilitzar el català, i alhora convidar els catalanoparlants a implicar-se activament en aquest projecte d’integració lingüística.

El voluntariat lingüístic no consisteix a fer classes, sinó a reforçar l’aprenentatge del català oral. És un bon complement per a les persones que fan cursos dels nivells inicials, per als usuaris dels centres d’autoaprenentatge i per a qui vol perdre la por o la vergonya i llançar-se a parlar en català.

El Servei de Política Lingüística aparella aprenents i ensenyants segons la seva disponibilitat d’horaris i la parròquia on volen trobar-se per conversar en català mentre prenen un cafè, fan una passejada, van a comprar, etc. Després de les deu setmanes a què es comprometen, l’activitat es pot donar per acabada o bé es pot continuar amb la mateixa parella o amb una altra.

Aquesta temporada el Servei continuarà oferint activitats lúdiques i culturals gratuïtes per dinamitzar l’activitat. Les propostes inclouen entrades per veure cinema d’estrena en català, visites guiades als museus, obres de teatre, concerts, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada