Arrenca el 7è Canòlich Music Festival amb una gimcana per promoure el bon ús de les xarxes socials

Comença la setena edició del Canòlich Music Festival amb l’esmorzar de benvinguda a la plaça de la Germandat i la pregària a l’auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià.

Uns 500 alumnes de primer i segon d’ESO han participat al festival de música cristiana que, com a novetat, inclou una gimcana pel centre de Sant Julià de Lòria.

L’activitat, que ha durat tot el matí, té l’objectiu de conscienciar els joves dels perills que comporta el mal ús de les xarxes socials i posar en relleu la lluita contra les fake news.

Mossèn Pepe Chisvert, delegat d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, indica que es vol ajudar els joves a detectar-les i a “transformar aquestes notícies negatives i falses en notícies autèntiques per ser transmissors d’autenticitat”.

Una temàtica que va decidir el recentment creat consell dels joves del festival. Per alguns participants de l’activitat és una forma entretinguda de conèixer la parròquia; per a d’altres, de saber com utilitzar correctament les xarxes.

Promoure la convivència entre joves d’escoles diferents és un altre objectiu del Canòlich Music Festival.

Aquesta tarda es lliuraran els premis als equips guanyadors de la gimcana i Miki Núñez, representant de RTVE a la passada edició del festival Eurovisió, i Cesc Sansalvadó, guanyador de Got Talent 2018, faran un concert al centre esportiu.

El festival continua dissabte amb l’arribada d’estudiants d’ESO, batxillerat i universitaris d’Andorra i d’arreu de Catalunya. La missa de les 19.30h es retransmetrà en directe pel Canal Web d’andorradifusio.ad