Aquest dissabte, 17 de març, s’inicia el perídode hàbil de pesca de la truita a Catalunya. Avui s’ha publicat la Resolució d’ordenació de la pesca en aigües continentals. D’aquesta manera, els pescadors ja poden conèixer totes les condicions i regulacions adoptades aquesta temporada. La gestió de la pesca recreativa i esportiva continental (rius, llacs, embassaments…) és competència de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació, i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting (FCPEC) i nombroses societats de pescadors.

Captures i arts utilitzats
 
En general, el límit de captures per a la truita comuna (Salmo trutta) continuarà sent de 4 exemplars per pescador i dia d’una mida superior o igual als 22 cm a les zones de pesca controlada de salmònids. Pel que fa a les zones intensives i d’acord amb l’estoc disponible per part de la Generalitat, s’estableix un límit de captures de 4 truites per pescador i dia, d’una longitud igual o superior als 19 cm.
 
La pesca al fil amb perdigó només s’autoritzarà a les zones de pesca controlada sense mort i a les zones lliures sense mort, exclusivament amb l’ham sense arponet. S’entén com a perdigó, una nimfa artificial muntada amb un cap pesant de plom, tungstè o similar.
 
Zones de pesca controlada i zones lliures sense mort
 
Entre els pocs canvis que hi ha en aquestes zones respecte a l’any passat, cal destacar els següents:
 
–       Es crea la zona de pesca intensiva sense mort de Gironella-Puig-reig, al riu Llobregat (matrícula LL-04).
–       Es divideix l’intensiu de la Guingueta d’Àneu en dos parts. La part de l’embassament quedarà gestionada com fins ara (matrícula NP-02a/b), i la part superior, des del pont de Poldo fins a la depuradora d’Esterri passarà a ser de pesca exclusiva a fuet (matrícula NP-12).
 
Pel que fa a l’expedició de permisos de pesca, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) manté els canals de l’any passat; telemàticament, al web d’informació, tràmits i serveis de la Generalitat de Catalunya http://tramits.gencat.cat/ca/; presencialment, als serveis territorials o a les oficines comarcals del DARP, i en alguns establiments de zones de muntanya mitjançant la col·laboració de les societats de pescadors.
 
Es recorda a tots els pescadors que periòdicament el DARP publica el Pla de repoblacions piscícoles en zones intensives al web http://agricultura.gencat.cat. Al mateix web es pot trobar el “Visor cartogràfic de pesca continental”, on es pot consultar visualment les zones lliures sense mort i les zones de pesca controlada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada