daniel-armengolEl president suplent del grup parlamentari demòcrata, Daniel Armengol, ha assegurat aquest dimarts al migdia que en la reunió prevista entre el Govern i els comuns no es plantejarà en cap moment parlar de les transferències que pertoquen als comuns, matisant la notícia que s’ha publicat avui en què s’assegurava que el Govern volia reduir les transferències del 18 al 12%. Armengol, durant una tertúlia amb el president del grup parlamentari socialdemòcrata David Rios a COPE-ADRàdio, ha afegit que no s’obrirà el debat de transferències fins que no es tanqui el de competències, perquè fins que no se sàpiga qui fa què no es pot parlar del que els pertoca als comuns. En aquest sentit, el representant de DA ha dit que durant la reunió d’aquest dimarts el que es plantejarà serà només ‘una proposta de competències’.

El president suplent del grup parlamentari demòcrata, Daniel Armengol, ha negat aquest dimarts que la proposta que el Govern farà aquest dimarts a la tarda als comuns inclogui una rebaixa del percentatge d’ingressos que reben en concepte de transferències. Armengol ha dit que primer es vol fer el debat sobre competències, abans de parlar del que els pertoca als comuns.

La proposta de competències que farà el Govern té com a objectiu, segons Armengol, abordar temes ‘inajornables’, com ara que es puguin fer cessions de terrenys per fer infraestructures públiques d’interès nacional, com pot ser una línia elèctrica, sense tenir la confrontació de vuit administracions. El representant de DA també ha afegit que ell defensa que el servei l’ha de donar ‘qui millor el pugui donar’ ja sigui per proximitat o per eficiència.

De la seva banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha criticat la forma en què s’està portant la negociació, i ha afegit que els comuns estan actuant com ‘un altre Estat’, per la qual cosa sembla que es tracti d’una negociació entre dos Estats. Rios considera, a més, que a les reunions de cònsols es prenen decisions que en alguns casos envaeixen competències de l’Estat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada