Arenys de Munt acull la Capitalitat de la Sardana 2013 amb més d’un centenar d’actes

El proper 16 de març, Arenys de Munt donarà el tret de sortida als actes de la Capitalitat de la Sardana. En total, s’han programat gairebé un centenar d’esdeveniments i iniciatives vinculades a la sardana i a la cultura popular que es desenvoluparan fins que la ciutat de Barcelona agafi el relleu l’any 2014.

En el marc de la capitalitat, Arenys acollirà la presentació de la formació The New Catalan Ensemble al costat d’Andrea Motis i Joan Chamorro, el primer Aplectrònic pels joves, concerts de la Cobla Sant Jordi, efemèrides com el 125è aniversari de La Principal de la Bisbal i el 25à aniversari de La Principal d’Amsterdam, o els Premis Capital de la Sardana. Tanmateix, no tot seran activitats sardanístiques. També se celebraran jornades poètiques, sessions sobre l’art de la cuina i Vinyacat, maridatge de vins i música tradicional, així com actes sobre patrocini i mecenatge adreçades a les entitats de cultura popular. L’artista santpolenc Perejaume i la cuinera Carme Ruscalleda són alguns noms més destacats que participaran en algunes de les activitats.

L’alcalde d’Arenys, Josep Manel Ximenis, ha explicat que el pressupost del projecte se situa a l’entorn dels 200.000€, però per fer front a una part important del cost global de la Capitalitat s’apostarà pel micromecenatge.

Aprofitant la presentació d’Arenys com a capital de la Sardana, el president de la Federació Sardanista de Catalunya (FSC), Joaquim Rucabado, va anunciar la fusió de les tres principals entitats d’àmbit nacional que treballen pel món de la sardana –la FSC, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular- amb la voluntat de ‘crear una única estructura més potent i eficaç que aglutini totes les pràctiques i objectius d’aquest sector’.

Per Ens de comunicació / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES