Rossend Areny creu que la situació del Comú lauredià comença a ser “preocupant”

arenyEl conseller socialdemòcrata del Comú de Sant Julià, Rossend Areny, s’ha mostrat ‘preocupat’ per la situació econòmica de la parròquia com a conseqüència del deute que genera Naturlàndia. En el consell d’aquest dijous, el Comú va tornar a demanar un crèdit extraordinari d’1,4 milions d’euros per a la societat Camprabassa i, encara que la minoria no disposa de les xifres exactes del parc, considera que són ‘crítiques’. ‘ Tot continua igual i la prova és que hem de continuar demanant crèdits milionaris, extraordinaris’, ha apuntat. Amb aquesta situació al parc que carrega l’endeutament del Comú ‘es retallarà d’inversions reals que beneficien al conjunt de la ciutadania’, ha avisat Areny, com també mostren els pressupostos del 2014. ‘El deute augmenta i el sostre d’endeutament es rebaixa’, ha indicat, i si en aquests moments l’endeutament comunal ja està ‘més enllà del 80% del llindar autoritzat’, ‘fa una mica de por que l’any que ve parlem que estem fregant el límit del nostre endeutament’, ha conclòs.

Areny ‘no tenia constància’ que s’hagués de demanar cap altre crèdit extraordinari per Naturlàndia, com ha acordat la majoria laurediana aquest dijous duant el Consell de Comú; si bé és cert que veient el seguiment del pressupost del 2013 i amb els reconduïts per a obres compromeses, sobretot del parc, ‘tot semblava indicar que necessitem diners’, ha afegit. A més, el conseller socialdemòcrata ha afirmat que en la comissió de finances, el conseller responsable d’aquest departament hauria admès que ‘malgrat no quedi reflectit en la memòria explicativa del tercer trimestre, aquests diners ja estan gastats’. Per tot això, Areny ha assenyalat que no tenen constància dels beneficis que genera el parc i ‘tot semblava indicar que hi hauria un crèdit. No sabíem la quantitat ni el moment, però hi havia de ser en un moment o altre’, ha dit.

El conseller de la minoria ha manifestat que tenint en compte que el Comú assumeix les despeses de la societat Camprabassa amb crèdits ‘es retallarà de les inversions reals que beneficien al conjunt de la ciutadania’. Així mateix, ha criticat que ‘darrera d’uns pressupostos suposadament sanejats es maquilla aquesta necessitat perpètua de diners d’aquesta societat’.

Pel que fa als comptes del Comú, Areny ha indicat que fa un mes ja van avisar que se superarien els 20 milions d’endeutament i la situació actual aniria més enllà dels 23 milions. Tenint en compte que el sostre d’endeutament es redueix i que el Govern ha decidit congelar les transferències als comuns, ‘el deute augmenta i el sostre d’endeutament es rebaixa’, ha apuntat. Si en aquests moments ja s’arriba al 80% del llindar autoritzat, ha dit el conseller, ‘fa una mica de por’ que l’any vinent Sant Julià estigui ‘fregant el límit’. Per tot això, Areny ha considerat que la situació comença a ser ‘preocupant’.

TOTES LES NOTÍCIES