Les obres més importants se centren en la remodelació de la base a L’Hortell, on a banda de la nova estació de sortida del telecabina Tristaina, també s’hi estan duent a terme altres millores. A l’àrea ja s’ha construït gran part del peu de sortida de l’edifici del telecabina, i les bases de les pilones 1, 2, 3, 4, 12, 13 i 14 (7 d’un total de 14) ja s’estan enllestint. Les obres avancen segons el previst. Al setembre començarà l’arribada de les estacions de sortida i d’arribada i les pilones, el material més gran, i durant dos mesos més es farà la instal·lació d’aquest material. Si no hi ha cap imprevist, el giny entrarà en funcionament la primera setmana de desembre, tot just per al Pont de la Immaculada (si les obres estan enllestides, l’obertura es podrà avançar).

Aprofitant les obres al planell, la base del teleesquí 1 – L’Hortell, s’aixeca aproximadament uns 5 metres, fet que farà que la sortida sigui més suau i progressiva. Aquest engrandiment de la base de L’Hortell significarà que aquest teleesquí no quedi tan encaixonat, ja que es guanyarà en espai després de la modificació de l’arribada de les pistes que conflueixen totes a la mateixa zona. I és que també s’ha modificat el punt on es troben les pistes La Basera, l’Hortell i El Pont, per minimitzar el risc de col·lisió entre esquiadors on el Pont es troba amb la Basera. D’aquesta manera, s’han eixamplat les pistes en aquest punt, generant prou espai per guanyar seguretat.

Aquest fet també ajudarà a dirigir els esquiadors de manera més àgil cap als telecadires de L’Abarsetar i La Basera, o cap al telecabina. Val a dir que s’hi construirà un accés exclusiu per al teleesquí pel costat de la carretera, ja previst per a la temporada 19-20, tot i que s’està estudiant l’execució de l’obra per aquest any.

En relació a la xarxa de canons, en total es canviaran un total de 1.000 metres de canonades de la pista Les Canals, i s’hi instal·laran 8 nous canons capaços d’innivar una pista en 48 hores de fred. Aquests canons, a més, seran mòbils i es podran adaptar a altres punts de l’estació, donant suport a altres àrees, com la de L’Estadi, sempre que les condicions siguin les òptimes. Entre les modificacions cal destacar que també es dotarà de més potència elèctrica al sistema per poder tenir en marxa tots els canons al mateix temps, fet que fins ara era impossible. S’ha previst que les obres s’allarguin un mes i mig aproximadament.

Pel que fa als ginys mecànics, a La Basera s’està renovant elements crítics que ajuden a garantir un millor servei al que fins ara ha estat el giny més important de l’estació. Als telecadires de L’Abarsetar, La Coma i Creussans (obert a l’estiu) també s’estan duent a terme els treballs de manteniment corresponents.

A més, s’estan realitzant altres tasques de manteniment com l’enquitranament de la terrassa del restaurant de L’Hortell, i l’ampliació de dues de les arquetes pluvials de la part baixa, fet que millorarà l’evacuació de d’aigua de les pistes, millorant el manteniment de la neu i reduint l’erosió.

Totes aquestes actuacions s’emmarquen dins el Pla estratègic de l’estació d’Ordino Arcalís, i tenen una inversió total de més de 7 milions d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada