Arcalís, a punt per rebre l’Andorra Skimo 10

El diumenge, 25 de febrer, Vallnord – Ordino Arcalís es convertirà en l’escenari de meta dels més de 300 esquiadors que creuaran el país d’un cantó a l’altre a través dels seus cims en esquí de muntanya.

La jornada de diumenge començarà al sector Grau Roig de Grandvalira a les 7h30. A partir d’aleshores, els participants disposaran de 10 hores per passar pels punts de control previs a l’objectiu d’Arcalís. En aquest ordre, el recorregut que hauran de completar transcorre pels refugis de Siscaró, Cóms de Jan, Sorteny i de Rialp.

L’Andorra Skimo 10, que se celebra per primera ocasió aquest 2018, s’afegeix a la travessia Skimo 6 que el dissabte, 24 de febrer, s’iniciarà a Naturlandia i finalitzarà a Grau Roig després de recórrer 30 quilòmetres a través de la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Amb la seva arribada a Ordino Arcalís, l’Andorra Skimo uneix les dues valls del Principat amb una prova que cada temporada assoleix el límit d’inscrits en qüestió d’hores.

 

133 equips participants en la primera edició

L’Andorra Skimo 10 s’estrena amb un èxit total de participació. 305 persones, dividides en 133 parelles i equips de tres esquiadors. Bona part dels inscrits en aquesta primera prova són procedents d’Andorra i dels països veïns, França i Espanya. Cal també destacar, però, la presència de corredors suïssos i italians. Finalment, també  es troben entre els participants els pilots de motociclisme residents a Andorra Pol i Aleix Espargaró.