Arbustos per a la façana

Els arbustos proporcionen un atractiu especial en el paisatge davant de qualsevol habitatge. Es poden conrear espècies de diferents mides depenent de la finalitat que es persegueixi.

Existeixen moltes varietats d’arbustos. Alguns poden arribar a créixer fins els tres metres d’alçada, encara que han de ser mantinguts mitjançant una poda regular.

Depenent de l’espècie d’arbust, es poden obtenir diferents tonalitats en les fulles i aconseguir efectes variats. Generalment aquest tipus d’arbustos s’utilitza per delimitar un espai i aïllar un habitatge de la vorera i els veïns.

Per altra banda, existeixen arbustos petits que creixen des de tres a cinc peus d’alçada. També es pot comptar amb una gran varietat de colors i textures segons l’espècie. Aquest tipus de plantes s’acostuma a conrear al davant dels habitatges a la part de sota de les finestres com a element decoratiu o als costats d’un camí cap a la porta principal.

Es poden combinar ambdós tipus d’arbustos i calcular una coincidència en les tonalitats o un contrast interessant. Hi ha espècies d’arbustos que només tenen fulles, mentre que d’altres tenen boniques floracions que poden afegir un toc especial. Només serà qüestió de realitzar una bona planificació abans de començar a conrear els arbustos.