Aran estrena la normativa que limita la recollida de bolets

boletsA la Val d’Aran ha entrat en vigor l’ordenança que regula la recollida de bolets a tots els seus boscos. El Conselh Generau expedirà un carnet gratuït, amb vigència per quatre anys, que permetrà a residents, propietaris de segones residències i gent que pernocti en establiments turístics de la Val d’Aran, poder recollir bolets als boscos sense cap cost.

Amb aquesta regulació, segons el Conselh, és vol foragitar determinats col·lectius que es dediquen a recollir bolets de manera habitual amb ànim de lucre. També es vol evitar danys al bosc. El reglament assenyala que les sancions per als infractors s’aplicaran d’acord amb la normativa forestal catalana, que suposa multes que van des dels 30 euros fins als 3.000 en casos de reincidència.

Des d’ara, els guardes forestals d’Aran informaran els boletaires que l’ordenança ha entrat en vigor. No hi haurà multes fins al mes de maig, quan el Conselh instal·li la senyalització a les pistes forestals per informar sobre la prohibició de collir bolets.

Aquesta mesura no té afany recaptatori ja que es totalment gratuïta i sí que pretén “eliminar als grups de gent de fora la Val d’Aran que es dediquen únicament a recollir bolets per vendre’ls”. Aquesta regulació vol garantir “que els aranesos quan surtin al bosc trobin bolets i a la vegada potenciar la Val com a destí turístic”.