Aquesta nit es realitzarà el canvi a l’horari d’estiu. Així doncs, la nit de dissabte a diumenge caldrà avançar una hora els rellotges.A les 2.00 hores del diumenge 31 de març seran les 3.00 hores.

L’horari d’estiu (també denominat DST, Daylight saving time o horari d’estalvi de llum diürna) és l’horari que obeeix a la convenció per la qual s’avancen els rellotges; el motiu és per aprofitar més la llum diürna, especialment quan aquesta es redueix als matins. Dit d’una altra manera, és el temps local que un país adopta per a una determinada part de l’any, que generalment consisteix a avançar en una hora l’horari estàndard oficial, o horari d’hivern.

Les dates de començament i acabament del DST també varien però, generalment, a l’hemisferi nord comencen a les dues de la matinada del primer diumenge d’abril o l’últim de març, i finalitza a les dues de la matinada del darrer diumenge d’octubre. A l’hemisferi sud, les dates de començament i acabament són sis mesos més tard. Amb aquesta iniciativa, el temps oficial s’avança una hora a començaments de la primavera i es retarden de nou a la tardor de forma que les hores d’activitat s’acomoden millor a les hores de llum diürna; és a dir, no desaprofitar la llum mentre es dorm.

Text i imatge: Viquipèdia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada