aigua-escaldesEls cònsols de la parròquia d’Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, i el president de la Companyia d’Aigües Potables d’Escaldes-Engordany (CAPESA), Eduard López, han comparegut aquesta tarda davant dels mitjans de comunicació per explicar l’estat del tall en el subministrament d’aigua que afecta a la parròquia des d’ahir a la nit. D’aquesta manera, s’ha informat que aquest dimecres al vespre es començarà a subministrar aigua a tota la xarxa de la parròquia. Aquesta aigua no serà apta per al consum de boca, sinó que serà apta per qüestions d’higiene, a l’espera que demà es facin les analítiques oportunes per assegurar-ne la qualitat.

Tal com ha explicat el president de Capesa, la forta tempesta d’ahir i el fet que l’epicentre fos al Camp de Claror va provocar que es desprengués una gran quantitat de sediments que van afectar la captació d’aigua situada uns cent metres per sobre del pont del Madriu, contaminant la qualitat de l’aigua de la parròquia d’Escaldes-Engordany. Després que tota la nit i matinada els operaris de Capesa hagin estat treballant en el buidatge del dipòsit i la neteja dels decantadors i dels filtres, aquesta tarda-vespre des del ministeri de Sanitat s’ha autoritzat restablir el subministrament d’aigua no apta per al consum de boca.

López també ha informat als mitjans de durant el dia de demà es faran analítiques contínues per assegurar que els nivells de qualitat de l’aigua per al consum de boca. De totes maneres, no ha pogut confirmar l’hora en què tornarà a ser apta per al seu consum.

Per la seva banda, els cònsols han volgut agrair la comprensió dels ciutadans i ciutadanes de la parròquia i dels negocis que no han pogut funcionar amb normalitat.

Text i foto: e-e-ad

4 comentaris

  1. Aquestes coses poden passar, només faltaria, i segur que hi ha gent que fa hores que treballa…però ara sí que per un tema de salubritat voldria una mica d aigua encara que no sigui apta pel consum humà, només que ho sigui pel retavaixelles i wc…color Terra? Me vale!

  2. I jo pregunto si fa ja uns anys vam conectar les xarxes d’aigua entre Andorra i Escaldes ( al carrer la Unió i a l’hospital ) com es que no han activat la conecxió ?

  3. De q día? Q vergüenza. …pero los consuls tendrán agua más q de sobra, no sé cómo no les da vergüenza engañar así a la gente, primero dicen una hora luego otra….ni ellos mismos lo saben, ya está bien el cachondeo no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada