Aquest divendres arrenca a la Seu el 13è FeMAP

El duet Hirundo Maris obre el festival (FeMAP)
El duet Hirundo Maris obre el festival (FeMAP)

Avui divendres, 5 de juliol, s’inaugura la 13a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus de la mà d’Hirundo Maris i Noctes Cor de Cambra a la Catedral de la Seu d’Urgell. Interpretaran El Cant de la Sibil·la i la Balada del Somni. Cants místics entre el visible i l’invisible. Un programa que se centra en dues peces molt misterioses provinents de l’edat mitjana que, gràcies a la seva gran bellesa i màgia, han estat cantades al llarg dels segles fins arribar a l’actualitat, tradicionalment la nit de Nadal.

El programa destaca dues variants de la Sibil·la: una de Barcelona, escrita el 1415, i una altra de Girona, documentada el 1550, però probablement cantada anteriorment. Reconegudes com a patrimoni mundial, aquestes versions es caracteritzen per incorporar cors polifònics d’una gran bellesa.  

Abans del concert inaugural, a les 18:30h, hi havia programada la visita guiada Urgell és nom de dona, on es recorreran espais de la ciutat tot recordant la presència i treball de les dones durant l’època moderna i contemporània. També hi ha previstos uns breus parlaments de presentació del Festival a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. En aquests discursos intervindran Joan Barrera, alcalde de la Seu d’Urgell, com a amfitrió; Oriol Lázaro, alcalde de Campdevànol, en representació dels 40 ajuntaments del Festival; Edgar Garcia, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals; i Josep Rull, president del Parlament de Catalunya.

El programa d’Hirundo Maris i Noctes Cor de Cambra es repetirà aquest dissabte a Puigcerdà, a l’Església de Sant Domènec, i diumenge a Riner, al Santuari del Miracle. En ambdós casos, prèviament també es podran gaudir de les activitats complementaries incloses al preu de l’entrada. 

Dissabte 6 de juliol i diumenge 7 de juliol també es podrà veure actuar Duo Sostenuto amb Música de les Llums a Tragó (Peramola), a l’Església de Santa Llúcia, i a Llarvén (Sort), a l’Església de Santa Coloma.

Amb les cordes d’una guitarra i el cant d’una flauta, aquest duo convida a descobrir l’excitació musical del segle de les Llums, que va ser, sens dubte, el període més extraordinari de canvis conegut a Europa des de l’antiguitat. Als sobresalts polítics s’hi afegeixen nous invents i descobriments, i tots els cercles del pensament, les arts i la vida quotidiana en queden afectats. La música, certament, també va formar part d’aquesta agitació.Concerts i activitats complementàries

Hirundo Maris i Noctes Cor de Cambra

05/07 · La Seu d’Urgell · Catedral de Santa Maria d’Urgell · 21.00h

Visita guiada: Urgell és nom de donaDuo Sostenuto

06/07 · Tragó (Peramola) · Església de Santa Llúcia · 20.00h 

Visita guiada: Passejada poètica per PeramolaHirundo Maris i Noctes Cor de Cambra

06/07 · Puigcerdà · Església de Sant Domènec · 22.00h

Activitat: Pujada al campanar de Santa Maria Duo Sostenuto

07/07 · Llarvén (Sort) · Església de Santa Coloma · 12.30h  Visita guiada: Passejada comentada pel poble Hirundo Maris i Noctes Cor de Cambra

07/07 · Riner · Santuari del Miracle· 19.00h Visita guiada: El Santuari del Miracle 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]