Aquest dimarts, el Grup de Folklore Casa de Portugal inaugura “Integrats”

Fotografia pertanyent a la mostra Integrats (Grup de Folklore Casa de Portugal)
Fotografia pertanyent a la mostra Integrats (Grup de Folklore Casa de Portugal)

Els membres del Grup de Folklore Casa de Portugal, amb la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esports, presenten avui dimarts, dia 7 de febrer, a les 19:30 hores, a la planta baixa de la seu del Ministeri (antic hotel Rosaleda) l’exposició fotogràfica Integrats, un recull de catorze instantànies fetes en indrets emblemàtics de les set parròquies per la fotògrafa Mireia Medeiros Carvalho.

Les imatges integren el vestit tradicional de la regió nord de Portugal dins el patrimoni arquitectònic del Principat d’Andorra, adequant la vestimenta a cada una de les escenes recreades en l’espai que el patrimoni andorrà hi proporciona. S’han volgut mostrar dos espais de cada parròquia, destacant els coneguts i els no tan coneguts per la societat andorrana i els visitants que gaudeixen de les valls.

Aquest treball fotogràfic s’acompanya d’un documental amb producció i arranjaments musicals a càrrec de Marc Medeiros Carvalho, que recopila fragments de vídeos realitzats durant les sessions fotogràfiques i testimonis de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva González, i d’altres personalitats de les set parròquies que han volgut donar el seu punt de vista sobre aquest treball cultural i integrador.

La trajectòria del Grup, com a entitat integrada i integradora al Principat, ha portat els membres a difondre el patrimoni andorrà alhora que comparteixen les seves tradicions, sense perdre les arrels, la identitat, i mantenint i promocionant la cultura popular dels seus avantpassats.

TOTES LES NOTÍCIES