malagasyAquest dijous l’Espai jovent d’Escaldes-Engordany rebrà una visita molt especial, ni més ni menys que els integrants del cor de les Malagasy Gospel que es troben aquests dies al Principat d’Andorra. Amb aquesta visita els joves de l’Espai tindran l’oportunitat de compartir una tarda amb les integrants del cor que els hi ensenyaran valls tradicionals o a fer trenes i pentinats propis.

Aquesta activitat és fruit de la col·laboració del Comú amb l’Associació Aigua del coco Andorra i s’emmarca en la visita del cor a Andorra, on divendres 25 de novembre a les 21.30h oferirà una concert solidari a l’Auditori Nacional d’Ordino dins la gira 2016 “Había una vez mil voces”, tornant a cantar al nostre país pels drets de la infància.

Malagasy Gospel

Rossina es reuneix habitualment amb les seves amigues al Centre d’Art i Música per fer el que més li apassiona: cantar. La majoria viu a Ankalika, un dels barris més pobres de Tulear (Madagascar), al que amb prou feines arriben serveis bàsics tan necessaris com l’aigua. Rossina i les seves companyes tenen veus prodigioses que només el seu entorn proper pot gaudir. Per això, l’any 2007, Aigua de Coco va decidir treballar per convertir aquesta il·lusió en la coral Malagasy Gospel: un projecte que gira al voltant de la música però que permet treure aquestes nenes d’una situació d’exclusió social i millorar el seu propi benestar. Al 2008, amb la creació del Centre d’Art i Música, van realitzar la seva primera gira per Europa per explicar la seva realitat i sensibilitzar sobre els drets de la infància.

Després del primer concert a l’Auditori Nacional d’Andorra el 25 de novembre, la coral recorrerà les ciutats de Tarragona, Barcelona, Valladolid, Getxo, La Corunya, Eivissa, Mallorca i Madrid. El concert a Madrid reunirà unes 1000 veus de diferents coral d’Espanya a l’escenari de la Caja Mágica amb un tancament de gira molt especial. El concert d’Andorra transportarà al públic a la realitat de la vida de les components a través de la música que cantaran pels drets de la infància. El recorregut de la coral per totes les ciutats es caracteritza per les activitats de sensibilització i intercanvi que la coral realitza en escoles i centres de les diferents ciutats. Durant la seva visita a Andorra, Malagasy Gospel realitzarà activitats amb joves en el Espai Jove d’Escaldes, l’Escola Andorrana d’Ordino i altres activitats de sensibilització i atenció a mitjans. Les components de la Malagasy Gospel, així com el president d’Aigua de Coco José Luís Guirao, estaran disponibles per a entrevistes els dies 24 i 25 de novembre.

Sobre Aigua de Coco

Aigua de Coco és una ONG que porta des de 1994 dedicant-se a la cooperació internacional i deu anys a la sensibilització i educació al desenvolupament. La seva principal missió és contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones desfavorides a Madagascar i Cambodja, especialment en les dones i nens, a través de l’educació com a motor de desenvolupament sostenible. El seu grau d’acció es fonamenta en tres eixos fonamentals: educatiu, social i ambiental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada