Aprovats els plans d’estudis dels bàtxelors en musicologia i composició musical de la Humanium International University

Unes partitures i un violí
Unes partitures i un violí (Pexel)

El decret d’aprovació dels plans d’estudis dels bàtxelors en musicologia i composició musical de la Humanium International University ha rebut aquest dimecres el vist i plau del Govern. L’Executiu ja va aprovar la creació d’aquestes titulació oficial i ara, després de l’acreditació favorable emesa per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior (AQUA), en valida els plans d’estudis.

El bàtxelor en musicologia donarà als estudiants les competències per a treballar com a gestor, conservador i difusor del patrimoni musical en biblioteques, fons d’arxius i museus; crític musical; divulgador musical; assessor i col·laborador en la gestió i programació d’activitats musicals i culturals, crític d’obres i professor de música en diferents nivells educatius, entre d’altres.

En el cas del bàtxelor en composició musical, ha de formar professionals en les competències per a treballar com a compositor d’obres musicals en diferents formacions instrumentals i estils, editor de partitures, arranjador d’obres i professor de música en diferents nivells educatius, entre altres professions.

La formació s’estructura en 180 crèdits europeus, corresponent a tres cursos acadèmics a temps complet amb una estructura semestral. La titulació s’imparteix en modalitat virtual, però inclourà unitats d’ensenyament presencials, les quals no superaran un terç de la docència total. Les llengües de l’ensenyament són la castellana i l’anglesa, tot i que en el futur es pot oferir en les llengües catalana i francesa.

Els bàtxelors són una titulació de nivell 6A del Marc andorrà de qualificacions (MAQ).Aprovat també el pla d’estudis del màster en composició musical

El Consell de Ministres també ha aprovat el màster en composició musical amb noves tecnologies de la Humanium University.

En aquest cas, els estudiants que completin el màster tindran la formació per a ser creadors d’obres per a qualsevol gènere musical, editors de partitures i de material sonor, professors de música i investigadors. A més, la menció en composició contemporània actual els permetrà ser compositors residents a orquestres, bandes, cors i grups instrumentals.

D’altra banda, la menció en composició per a mitjans audiovisuals els acreditarà com a compositors per a treballar en sectors com el cinema, la televisió, els videojocs i altres.

En aquest cas, el màster en educació contempla una formació de 120 crèdits europeus corresponent a 2 cursos acadèmics a temps complet amb una estructura semestral. La titulació s’imparteix en modalitat virtual amb algunes unitats d’ensenyament presencials i les llengües vehiculars també són el el castellà i l’anglès.

TOTES LES NOTÍCIES