El consell de ministres ha aprovat en la sessió d’aquest dimecres el calendari escolar corresponent als cursos 2013-2014 i 2014-2015. Entre els criteris que es tenen en compte a l’hora d’elaborar el calendari escolar hi ha: el calendari litúrgic, les recomanacions sobre els bioritmes escolars de l’Àrea d’Innovació i Avaluació Educativa del ministeri d’Educació i Joventut, les recomanacions de l’Agència de Mobilitat i la forquilla de mínims i màxims de dies lectius.

El procés d’elaboració del calendari, unificat per tots els sistemes educatius, és fruit de la negociació i el consens entre els diferents sectors educatius de cada sistema. Es parteix de la proposta tècnica del ministeri d’Educació i Joventut i es presenta als responsables dels tres sistemes educatius. Aquests el donen a conèixer als diferents sectors educatius i es recullen les esmenes amb la voluntat de donar resposta a les propostes presentades i consensuades.

Per poder ajustar el calendari escolar a les característiques i especificitats de cada sistema educatiu, ha calgut un esforç d’adaptació de totes les parts.

El ministeri ha presentat també el calendari als comuns per tal que puguin garantir l’organització d’activitats programades durant els períodes de vacances escolars.

El Decret pel qual s’aproven els calendaris de dies festius i de vacances escolars per al cursos escolars 2013-2014 i el curs escolar 2014-2015, sortirà publicat al BOPA el 20 de febrer.

El curs escolar 2013-2014 s’iniciarà el 2 de setembre i acabarà el 27 de juny. La principal novetat que incorpora és amb la setmana santa, que se celebra just abans del pont de l’1 de maig. Per tant les vacances es retarden fins el 17 d’abril, dijous sant, i s’allarguen fins el 4 de maig.

Pel que fa al curs escolar 2014-2015 s’iniciarà el 3 de setembre i finalitzarà el 4 de juliol. El canvi fonamental és la programació d’una setmana festiva a finals de maig, entre el 25, segona pasqua, i el 31. L’objectiu de la introducció d’aquesta període de descans és evitar onze setmanes seguides d’activitat lectiva, opció desaconsellada pels pedagogs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada