mercadonaAquesta setmana, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, ha aprovat definitivament i per la unanimitat dels membres amb veu i vot (CIU i PSC) el projecte d’urbanització del Polígon d’Actuació Urbanística (PAU-1) del Pla Especial de Reforma Interior (PERI 3). Aquest terreny es troba ubicat entre l’avinguda Valls d’Andorra, l’avinguda del Valira i la variant de la carretera nacional N-260 de la Seu d’Urgell.

Des d’un punt de vista estrictament urbanístic, l’interès dels promotors permetrà una millora clara de l’entrada nord a la Seu, amb intervencions en la vialitat que faran possible una major permeabilitat cap al centre històric. Es planteja la construcció de dues petites rotondes, l’una a l’avinguda Valls d’Andorra, i l’altra al capdamunt de l’avinguda Salòria. De l’actuació en resultarà, també, una parcel·la de 3.000 metres quadrats per a equipaments que obtindrà el consistori, i destinarà inicialment a aparcament.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, ha incidit en la “millora que resultarà de la urbanització d’aquest espai, suposant una total transformació d’un dels principals accessos a la ciutat, amb un nou vial que allargarà l’avinguda Salòria fins a connectar-la –entre dues rotondes- amb l’avinguda Valls de Valira, i la creació de 100 noves places d’aparcament gratuïtes”.

El principal objectiu comercial d’aquesta acció és el de reforçar el paper de capital comercial i de serveis que sempre ha estat la Seu a la comarca i al Pirineu. Això passa per fidelitzar els urgellencs i per atraure nous clients geogràficament propers.

Des de l’equip de govern s’ha reiterat en diverses ocasions que el model comercial que es vol per la ciutat es basa en reforçar la importància cabdal del comerç de proximitat i alhora combinar-ho amb la instal·lació a la Seu d’alguna mitjana superfície comercial que funcioni com a motor de nous clients a la ciutat, així com la creació de nous llocs de treball.

A més, l’antiga oficina de turisme, propietat fins ara de l’Agència Tributària, passarà a ser municipal. En aquest edifici es planteja crear, conjuntament amb el departament d’Agricultura, un punt d’informació territorial de parcs naturals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada