El Govern, a proposta del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha aprovat el Decret del Reglament relatiu al passaport diplomàtic que inclou modificacions relatives a la validesa del passaport i a la numeració del mateix i les característiques del document, seguint la normativa vigent internacional.

D’aquesta manera, la principal modificació és la relativa a la validesa del passaport, fina ara lligada a la durada del càrrec o mandat per al qual és nomenat el titular, o de la missió que li és encomanada, sempre que el dret del titular es mantingui durant aquest període i que ara es perllonga 12 mesos més, tenint en compte que molts països exigeixen als viatgers un període mínim de vigència dels seus passaports. Amb aquesta modificació s’evitarà que els titulars de passaports diplomàtics hagin de renovar-lo per un període d’un any quan estan obligats a viatjar en un moment molt proper a la data de finalització de les seves funcions.

El reglament també fixa una durada màxima de vigència de dos anys en els supòsits que preveu que la missió encomanada no tingui una data certa de finalització i sempre que el dret del titular es mantingui durant aquest període. Pel que fa als agents diplomàtics del Ministeri d’Afers Exteriors, la vigència es fixa per una durada de quatre anys, sempre que el dret del titular es mantingui durant aquest període.

D’altra banda també s’ha adaptat el passaport diplomàtic a la normativa internacional. En concret, el número de passaport varia amb cada emissió d’un nou document per a un mateix titular i està format per la lletra majúscula D seguida de set xifres. No obstant això, la numeració tradicional del passaport diplomàtic associada a un número fix d’identificació de la persona es conserva, però en la pàgina de les dades d’identificació passa a denominar-se “número de diplomàtic”. A més, en la tercera pàgina del passaport ha de constar el càrrec que exerceix el titular i en virtut del qual se li ha lliurat el passaport diplomàtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada