El Govern ha aprovat aquest dimecres el Reglament del Registre de Professionals Titulats, Col·legis i Associacions Professionals. L’experiència pràctica acumulada d’ençà l’any 2010 en què es va crear el Registre de Professionals Liberals, Col·legis i Associacions Professionals ha evidenciat que calia introduir modificacions legals i canvis d’abast més puntual i concret. Això feia necessari establir per via reglamentària un règim regulador nou i complet del Registre de Professionals Titulats, Col·legis i Associacions Professionals, inspirat tanmateix en la regulació de l’antic Registre.

Els articles 23 i següents de la Llei 26/2013, del 19 de desembre, de modificació de la Llei 6/2008, del 15 de maig, d’exercici de professions liberals i de col·legis i associacions professionals, creaven aquest registre, definien les seccions i establien l’obligatorietat d’inscriure-s’hi, llevat que la Llei disposés altrament. Malgrat que aquests articles feien palès que el nou Registre queda adscrit al ministeri encarregat de la justícia, competent en matèria d’entitats jurídiques, remetien tanmateix a la via reglamentària la definició i la regulació de l’estructura, el funcionament i els actes que hi són susceptibles d’inscripció.

Donat que la Llei 26/2013 substitueix en tots els casos el terme “liberal” pel de “titulat o titulada”, que s’adapta millor als dos règims d’exercici, per compte propi i per compte aliè, de les professions regulades mitjançant la Llei 6/2008, era necessari modificar el contingut del títol V. Al mateix temps, per motius de seguretat jurídica i fiabilitat registral, era oportú que a la secció primera del registre hi figuressin tots els professionals titulats que han obtingut l’autorització d’exercici corresponent, amb independència que estiguin integrats o no en un col·legi o una associació professional. Igualment, si bé la Llei 6/2008 enumerava quins eren els actes inscriptibles al Registre, s’ha conclòs que, amb la nova Llei, convenia reservar aquesta matèria dinàmica i canviant al reglament corresponent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada