El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, i el director general de Polítiques de Muntanya i Litoral, Albert Alins, han explicat en una visita al Pallars Sobirà que el Govern està ultimant els tràmits administratius per a la licitació de les obres d’instal·lació de barreres paraallaus a l’aparcament de l’estació d’esquí de Tavascan (Lladorre). Aquesta actuació, que compta amb un pressupost previst de 685.000 euros, permetrà millorar la protecció i la seguretat de la zona, que se situa a peu de pistes, davant de possibles allaus.
El contracte que s’impulsa inclou les obres necessàries per a la col·locació de barreres paraallaus al talús de l’aparcament de l’anomenada Pleta del Prat, a l’estació d’esquí de Tavascan, el funcionament de la qual es veu afectat periòdicament per allaus de diversa importància.
L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha analitzat la zona d’allau que afecta l’aparcament de l’estació. Aquesta zona es troba actualment protegida amb barreres paraallaus entre les cotes 2.015 a 1.915 metres, que eviten el desencadenament d’allaus des de les cotes superiors. L’actuació que ara s’impulsa permetrà evitar allaus més avall de la cota 1.915 metres i que arriben a afectar l’aparcament, situat a la cota 1.700 metres, molt freqüentat per usuaris de l’estació i del refugi existent.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat el projecte corresponent i a continuació durà a terme la publicació de la licitació de l’obra. Es preveu que la implantació dels paraallaus estigui finalitzada abans de la propera temporada d’hivern.
Estació d’esquí de Tavascan
 
L’estació d’esquí i activitats de muntanya de Tavascan, a la Pleta del Prat, es troba situada al municipi de Lladorre. De Lladorre a la Pleta del Prat s’accedeix per una carretera asfaltada de prop de 10 km de llargada i que passa per l’embassament de Graus i posteriorment per Quanca.
Les activitats d’hivern s’han consolidat a la zona amb la presència de pistes d’esquí on es pot practicar tot tipus d’activitats relacionades amb l’alta muntanya i la neu, també en línia amb les motivacions de turisme actiu integrat i respectuós amb la natura. L’estació de Tavascan disposa d’una zona situada a la Pleta del Prat per a la pràctica dels esports d’hivern i activitats de muntanya com l’esquí nòrdic i l’alpí.
Durant l’hivern, l’estació de muntanya dona feina (refugi, estació, transport, monitors) a unes 30 persones, la majoria veïns del municipi de Lladorre i rodalies. A peu de pistes, el refugi té una capacitat de 50 places, amb un servei de restauració i lloguer de material.
Foto: allaus a Tavascan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada