ple-seuL’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir al vespre el nou Pla Local de Joventut (PLJ) per al període 2016-2019 que aposta per unes polítiques integrals i de qualitat adreçades als i les joves de la ciutat. El document va ser aprovat per tots els grups municipals que conformen el consistori (CiU, Compromís i ERC), excepte la CUP que hi va votar en contra.

En  aquest nou Pla s’hi recull l’experiència d’aquest últims quatre anys, i també mira cap al futur per tal d’afrontar els nous reptes de la realitat juvenil amb noves accions a desenvolupar en matèria de joventut a partir de les veus dels i les joves de la Seu d’Urgell. En aquest sentit, la regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu, Sílvia Iscla, explica que aquest pla “pretén ser una eina capaç d’adaptar-se als canvis i de donar resposta a les necessitats i demandes de les persones joves del nostre municipi. Per tant, la població jove ha estat en tot moment els protagonistes d’aquesta pla i ho continuaran sent”.

El PLJ contempla 51 actuacions dividides entre 9 programes: programa de servei d’informació juvenil, associacionisme i participació, treball, garantia juvenil, mobilitat, habitatge, educació, cultura i oci i salut i esport. El pla contempla una previsió de 914.000 euros en polítiques de joventut durant aquests propers quatre anys.

Document viu

Aquest nou PLJ s’ha realitzat a través d’una diagnosi feta amb aproximadament 600 joves enquestats, 23 col·lectius juvenils i 14 tècnics de l’administració. Al respecte, Iscla afirma que “som conscients que encara ens queda molta feina a fer i hem d’aconseguir trobar les eines per tal d’augmentar la participació dels joves de la Seu”.

La regidora de Joventut també defensa que aquest nou PLJ és “un document viu que amb l’ajuda dels joves, tècnics i polítics s’estarà revisant contínuament per valorar tots les actuacions es vagin portant a terme, així com afegir millores, noves propostes i noves necessitats que vagin sorgint”. Precisament Iscla es compromet a revisar periòdicament el pla amb els diversos grups municipals que formen el Consistori urgellenc per tal de millorar-lo i actualitzar-lo permanentment, tal i com ho van demanar ahir durant la sessió plenària. 

Tant en la diagnosi com en el disseny d’aquest nou pla s’ha tingut en compte els 4 principis rectors del Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020 que són la qualitat, la participació, la transformació i la integralitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada