El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, el Conveni sobre el Transport Internacional per Carretera entre Andorra i Espanya.

El Conveni ja va ser rubricat el passat 18 de novembre entre l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, i la directora d’Indústria, Irene González.

L’acord té com a objectiu afavorir el transport internacional per carretera de viatgers i mercaderies autoritzant les operacions de transport internacionals entre ambdós Estats, així com el trànsit dins dels seus territoris.

Es tracta d’un acord llargament reivindicat pels transportistes andorrans i que permet el cabotatge, la possibilitat que transportistes que transporten mercaderia a Espanya puguin realitzar un transport intern en aquest país abans de retornar a Andorra. Es tracta, en opinió del ministre Alcobé, d’un important pas endavant que permetrà l’optimització del viatge.

L’Acord regula igualment els serveis regulars i els serveis discrecionals de transport de viatgers per carretera i recull les mesures de reciprocitat per a la seva aprovació. Estableix les condicions per a l’expedició de les autoritzacions, el termini de validesa, la freqüència, els horaris i les tarifes aplicables. Durant la prestació d’aquests serveis, el vehicle ha de portar el full de ruta complimentat on hi figura la llista dels viatgers.

El Conveni es signarà en el marc de la visita del President espanyol, Mariano Rajoy, entre el Ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i l’Ambaixador del Regne d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, aquest 8 de gener del 2015, i posteriorment es continuarà amb el procediment legislatiu corresponent per a la seva ratificació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada