El Govern ha aprovat, a demanda del ministeri d’Afers Exteriors, la signatura del Conveni del Consell d’Europa sobre la cibercriminalitat així com el protocol addicional relatiu a la incriminació d’actes de natura racista i xenòfoba comesos per mitjà de sistemes informàtics.

El Conveni de Budapest contempla les infraccions contra la confidencialitat, la integritat i la disponibilitat de les dades i els sistemes informàtics, en concret l’accés il·lícit, la interceptació il·lícita, l’atemptat contra la integritat de les dades i del sistema i l’abús d’equips i instruments tècnics. També preveu les infraccions informàtiques, en concret la falsedat i l’estafa informàtica. Pel que fa a les infraccions relatives al contingut, estableix les infraccions relatives a la pornografia infantil i les infraccions vinculades als atemptats a la propietat intel·lectuals i els drets afins.

Pel que fa al marc processal, es destaca la previsió de la conservació immediata de les dades informàtiques emmagatzemades, la conservació i divulgació immediata de les dades de tràfic i el mandat de comunicació. També s’estableix el registre i el comís de dades informàtiques emmagatzemades, la recollida en temps real de dades informàtiques, i la interceptació de dades relatives al contingut.

Finalment pel que fa a la cooperació internacional, el Conveni promou una col·laboració entre autoritats per a la comunicació d’informacions obtingudes en el marc d’una investigació que puguin ajudar a la part destinatària a iniciar o cloure satisfactòriament les investigacions o procediments relatius a les infraccions previstes en el Conveni de Budapest.

Andorra signarà al mateix temps que el Conveni, el seu Protocol addicional, relatiu a la incriminació d’actes de natura racista i xenòfoba comesos per mitjà de sistemes informàtics. Aquest Protocol tipifica les conductes següents: la difusió de material racista i xenòfob mitjançant sistemes informàtics, les amenaces amb motivació racista i xenòfoba, els insults amb motivació racista i xenòfoba, i la negació, minimització burda, aprovació o justificació del genocidi o de crims contra la humanitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada