justicia2El Consell General ha donat llum verd a una llei molt esperada, la de la carrera judicial. Aquesta i altres dues emmarcades en un primer paquet de la reforma judicial han rebut el suport dels demòcrates i els socialdemòcrates, però no del grup mixt, que hi veu inconstitucionalitat. Les lleis regulen l’accés i la promoció de batlles, magistrats i fiscals i creen figures suplents i de reforç per evitar el col·lapse a la Batllia. També reordenen les instàncies penals.

La desitjada llei de la carrera judicial ja és una realitat. La norma regula l’accés a la carrera judicial, la promoció dels membres i crea les figures de batlles i magistrats suplents, de reforç i substituts. Es aquí on el grup mixt veu inconstitucionalita perquè no respecta el dret del jutge predeterminat per llei.

“Tot porta a pensar que des d’un inici el grup mixt no ha tingut cap intenció de votar favorablement el s projectes de llei emparant-se en un únic argument, genèric i sense fonament. És del tot discutible i sembla més aviat una excusa”, ha afirmat el ministre Xavier Espot.

“Ja sabia que érem responsables de tots els mals del país. Només ens faltava saber que la paralització de la Batllia també serà a partir d’avui culpa nostra”, ha dit el president del grup mixt, Jaume Bartumeu.

DA i PS han donat suport a les tres lleis. Asseguren que són imprescindibles per evitar la inestabilitat en la Batllia i el seu col·lapse. Els socialdemòcrates creuen, però, que la llei no avança suficient en l’andorranització de la justícia.

La reforma aprovada reordena les instàncies judicials penals establint el Tribunal de Corts com a òrgan de primera instància i descarregant la Batllia, que tindrà només funcions d’instrucció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada