Aprovades les bases de concessió de la tercera edició del Guardó Olympe de Gouges

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a petició del ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, la signatura de les bases per a la concessió del “Guardó Olympe de Gouges 2020. Promoció de la igualtat de gènere en l’àmbit laboral”. Es tracta d’un premi impulsat el 2017 per l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i amb la col·laboració del departament d’Ocupació i Treball del ministeri de Presidència, Economia i Empresa per lluitar contra la bretxa salarial de gènere i segregació vertical i horitzontal a la feina.

El guardó Olympe de Gouges té com a objectiu distingir les empreses que s’han compromès amb la igualtat de gènere i que treballen de manera transversal i comunitària per promoure la cultura de la igualtat. S’emmarca dins de les accions de lluita contra la discriminació per raó de gènere i d’acord amb l’objectiu número 5 dels ODS de l’Agenda 2030.

Un cop publicat al BOPA, les empreses que vulguin optar a la tercera edició d’aquest guardó poden presentar les seves candidatures fins al 31 d’agost i els plans i mesures d’Igualtat fins al 31 de desembre. El guardó s’entregarà el 8 de març del 2020, coincidint amb els actes per commemorar el Dia de les dones treballadores.