El Consell de ministres ha aprovat aquest dimecres a proposta del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, la quota general d’autoritzacions de residència i treball i de treball fronterer.

El departament d’Immigració ha optat per un contingent reduït de 320 permisos fins a l’octubre del 2013. La decisió s’ha adoptat després de valorar la situació de l’economia i, particularment, tant del mercat laboral com de les necessitats de les empreses de contractar professionals qualificats que no es troben a Andorra. La quota, per tant, fa compatible la priorització dels andorrans i residents en l’accés als llocs de treball amb la incorporació de professionals estrangers en llocs molt específics.

La quota regularitza els treballadors de parla russa que es van acollir al contingent especial d’hivern en els comerços al detall i en les activitats immobiliàries ateses les necessitats d’aquests dos sectors. La quota s’obre de forma molt limitada i amb uns mínims salarials superiors a la temporada d’hivern per a determinades professions, tal i com es va fer l’any passat.

El decret, aprovat pel Govern, fixa que l’empresa sol·licitant hagi hagut de fer ús prèviament al Servei d’Ocupació i acreditar que la seva demanda no ha estat satisfeta. Igualment estableix la retribució mínima que han de percebre en funció de l’activitat.

La quota es reparteix de la forma següent:

– 60 autoritzacions per a personal directiu de les empreses i de les administracions públiques

– 70 autoritzacions per a tècnics i professionals científics i intel·lectuals

– 30 autoritzacions per a delineants i dissenyadors tècnics; tècnics en ciències físiques, químiques, enginyeria i informàtica; tècnics d’equips òptics i electrònics; professionals de la navegació marítima i aeronàutica; tècnics en edificació, seguretat en el treball i control de qualitat; tècnics en ciències naturals i en sanitat; tècnics en educació infantil, instructors de vol, navegació i conducció de vehicles

– 15 autoritzacions per esportistes professionals i entrenadors esportius

-15 autoritzacions per a recepcionistes d’hotel

– 20 autoritzacions per a cuiners

– 35 autoritzacions per a cambrers

– 20 autoritzacions per a caps de cuina, de menjador i similars.

– 5 autoritzacions per a auxiliars d’infermeria hospitalària o d’atenció primària

-10 autoritzacions per a assistents domiciliaris

– 5 autoritzacions per a guies de turisme

– 25 autoritzacions per a dependents de comerç

– 2 autoritzacions per a pastors, eugassers o vaquers

– 4 autoritzacions per a pastissers

– 4 autoritzacions per a forners

 

1 comentari

  1. Indignació. Amb tant d´atur al país i fan una altra qüota. Es vergonyos. Es una presa de pel al gent que está desesperada buscant feina. Ja se sap que DA són una colla d´amiguets pels seus interessos, peró això, només es per donar favors al seus amiguets empresaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada