El Parlament de Catalunya ha instat el Govern de la Generalitat a iniciar “un pla de xoc” per fomentar les iniciatives que millorin la cobertura de telefonia mòbil a les zones on aquesta encara no és prou bona i, especialment, a les diferents valls del Pirineu, “on és deficitària”. La proposta insta a augmentar els recursos per a fer-ho possible “incrementant en la mesura que sigui possible les assignacions pressupostàries”.

La iniciativa, presentada pel Partit dels Socialistes de Catalunya i Units per Avançar, s’ha aprovat aquesta setmana a la Comissió de Polítiques Digitals. En la petició es denunciava “la manca d’inversió per garantir la cobertura de la telefonia mòbil de fibra òptica al Pirineu”. En aquest sentit, el diputat socialista Òscar Ordeig afirma que “el govern té l’obligació de garantir una bona comunicació a tot el territori”.

Ordeig s’ha felicitat per l’aprovació de la proposta, “que suposa emprendre accions per garantir les connexions de telefonia mòbil al Pirineu, un incentiu més per combatre el despoblament rural”. I ha afegit: “Totes les facilitats tecnològiques i comunicatives que es puguin donar als indrets poc habitats o de difícil accés són benvingudes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada