Aprovada una nova emissió de bons per valor de 100 milions

El  Govern ha aprovat una nova emissió de bons de l’estat per valor de 100 milions d’euros que correspon a la renovació d’una que vencia a mitjans del mes d’octubre. Per tant, aquesta nova emissió és per un valor de 100 milions d’euros, amb un venciment de dotze mesos i un rendiment del 0,65% anual, una xifra que el ministre de Finances i portaveu, Jordi Cinca, ha destacat, tenint en compte que en un “moment en què els tipus d’interès estan en negatiu, té el seu atractiu” i, per aquest motiu, esperen que siguin ben rebuts en el mercat local, que és on normalment es comercialitzen aquests bons.

La compra d’aquests bons s’haurà de fer a través de les entitats bancàries i la reserva es podrà fer un cop es publiqui l’acord al Butlletí Oficial del principat d’Andorra (BOPA). Tal com ha recordat Cinca, en cas que hi hagués més demanada que l’oferta de 100 milions s’hauria de procedir al repartiment per prorrateig.

Aquesta emissió s’emmarca en un nou fullet base aprovat pel Govern per donar cobertura al tercer programa d’emissió de deute públic de fins a un màxim de 430 milions d’euros, per poder refinançar les emissions de deute públic vigents i que vencen el quart trimestre del 2017 o el 2018.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *