Aprovada la signatura del Conveni del Consell d’Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones

El Govern ha aprovat, a proposta del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, la signatura del Conveni del Consell d’Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica. L’Executiu s’havia compromès a signar aquest text durant la presidència andorrana del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, que finalitza el proper mes de maig.

L’ambaixador d’Andorra a Estrasburg, Josep Dallerès, ha estat així autoritzat per aquesta signatura, mentre que la ratificació del Conveni se sotmetrà a l’aprovació del Govern un cop s’hagin efectuat les modificacions legislatives requerides. A data d’avui, el conveni ha estat signat per 27 Estats.

L’11 de maig del 2011, el Consell d’Europa va obrir a Istambul la signatura del Conveni sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica, que obre la via per a la creació d’un marc jurídic per a la protecció específica de les dones contra qualsevol forma de violència i la seva prevenció i repressió, així com la violència domèstica.

Els Estats firmants es comprometen a implantar mesures legislatives i preventives per combatre aquest tipus de violència i establir mecanismes d’atenció a les víctimes i ajudes socials.