Aprovada la proposta per crear un Consell Municipal d’Economia a la Seu

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat per unanimitat una proposta del grup del PSC-Progrés per crear un Consell Municipal d’Economia. La iniciativa es planteja per potenciar les empreses i la indústria a la Seu amb la cooperació dels agents econòmics de la ciutat.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Pallarés, considera que aquest òrgan pot servir per consensuar estratègies de futur i millorar els canals d’informació. Tanmateix, fa una crida a la participació de les entitats i col.lectius “per fer-lo realment eficaç”.

Els objectius principals de la creació del Consell Municipal d’Economia Local serien definir les bases per al desenvolupament del sector, formular projectes i accions, fer un seguiment de l’economia local, establir relacions amb associacions, empreses i institucions, a més de divulgar les actuacions de desenvolupament.

Segons ha indicat el portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, en un primer moment caldrà impulsar un Pla d’Actuació. En aquest sentit, ha subratllat que portar-lo a la pràctica requerirà de lideratge i recursos. Ordeig reclama en el procés “deixar de banda interessos partidistes”.

Miquel Caminal, d’ERC, creu que la proposta, que ja es va debatre i aprovar fa tres anys, és molt positiva per aconseguir la coordinació i cooperació dels agents econòmics i les institucions. Antoni Viñals, d’ICV, defensa que el funcionament d’aquest consell no serà senzill però “serà important de cara a establir propostes per superar la crisi”.

Foto: Vilarubla