Aprovada la llei d’igualtat per unanimitat parlamentària

Sessió del Consell General
Sessió del Consell General (Consell General)

El Consell General ha aprovat la llei d’igualtat. Un text que pretén avançar en la no discriminació entre dones i homes a través de mesures com la creació de l’Institut de la dona, plans d’igualtat per a empreses de més de 50 treballadors i oferir una educació des d’una perspectiva igualitària. Tots els grups parlamentaris celebren aquest “primer pas”, tot i que el PS ha lamentat que no s’hagi estat més ambiciós.

Un punt de partida, un primer pas. En aquest concepte han coincidit el Govern i la majoria parlamentària en el debat de la llei d’igualtat que, després d’haver-se tramitat fa un any, ha estat aprovada per unanimitat.

“La igualtat de dones i homes és, sense cap dubte, una cursa de fons que no s’acaba amb aquesta iniciativa legislativa”, ha  manifestat el cap de Govern, Xavier Espot. En el mateix sentit, el president suplent de Ciutadans Compromesos, Raul Ferré, ha assegurat que “Això no s’acaba així. Cada dia cal millorar. Els textos legislatius s’han de revisar i adaptar per garantir el dret de totes les dones i de totes les nenes”.

Des de l’oposició, els socialdemòcrates reiteren, però, que la llei hauria d’obligar més i no quedar-se en un primer pas, tal com demanaven les associacions feministes. “Nosaltres hauríem volgut una llei més ambiciosa. Una llei que obligués més que afavorís”, ha argumentat Judith Salazar, presidenta suplent del grup socialdemòcrata.

Terceravia, per la seva banda, considera que el text original ja preveia les bases per començar a treballar. En tot cas, el president del grup parlamentari, Josep Pintat, ha recordat que l’aprovació d’aquesta llei provoca la modificació d’altres textos. “Per què no ho van tenir en compte abans? Les nostres obligacions s’han d’anar complint com més aviat millor per no fer “endavant endarrere” amb els textos legislatius perquè això no dona prou seguretat ni garanties”, ha exposat.

L’hemicicle també ha aprovat la llei que regula l’accés a un sistema electrònic per agilitar la comunicació i la gestió processal de la justícia. Terceravia s’ha abstingut. Joan Carles Camp ha exposat que tot i estar a favor de modernitzar els processos, consideren que cal més esforços. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha avançat que aviat entrarà a tràmit parlamentari el pla de xoc per lluitar contra l’alentiment de la institució.

TOTES LES NOTÍCIES