El consell de ministres ha aprovat la creació del Comitè Nacional de Bioètica, un organisme de caràcter consultiu adscrit al ministeri de Salut sobre les matèries relacionades amb les implicacions ètiques i socials de la Biomedicina i les Ciències de la Salut.

El Govern ha considerat necessària la creació d’aquest organisme, concebut no només com un organisme de suport a l’administració i els professionals sinó també que faci tasca divulgativa. El Comitè esdevé especialment necessari en un moment d’importants avenços en el camp de la biomedicina i la recerca, i en que el procés d’obertura econòmica pot comportar l’arribada de projectes d’investigació i noves tecnologies sanitàries sense disposar d’una legislació específica..

El Comitè està integrat per un mínim de de 8 i un màxim de 12 membres de perfils variats i representatius de diferents disciplines (sanitat, dret, treball social i filosofia..) Dos terços estan integrats per persones del país i un terç per persones de fora d’Andorra, amb àmplia trajectòria i experiència professional de prestigi en la matèria.

El consell de ministres ha procedit a nomenar els integrants de l’esmentat Comitè: Carles Alonso Bedate, Antoni Badia Trilla, Cristina Fernández Farina, Marie Pierre Lauribe, Joan Massa Sarrado, Magda Mata Font, Jacques Montagut, David Pérez Surribas, Núria Terribas Sala, Pere Vilanova Trias i Neus Vives Armengol.

Els treballs de creació han estat desenvolupats per encàrrec de la ministra Cristina Rodríguez pel Consell Assessor de Salut i Benestar que, alhora, va recollir els treballs previst dels anys 2010 i 2011 del grup promotor del comitè de bioètica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada