Aprovada la convocatòria per sol·licitar ajuts per rehabilitar porxos i façanes a la Seu

carrer major seuLa  Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat avui la convocatòria de les subvencions per a rehabilitar i repintar porxos i façanes d’edificis del carrer Major i del carrer dels Canonges al centre històric de la ciutat. Aquesta convocatòria compta amb una partida pressupostària de 50.000 euros.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament urgellenc, Jesús Fierro, remarca que aquesta convocatòria “té la voluntat de millorar-ne la seva conservació, ja que és indubtable que són un dels elements més representatius de la Seu d’Urgell”. Fierro afegeix que “donat que els porxades són considerades part de les façanes dels edificis particulars, hem aprovat un programa de subvencions per a la rehabilitació, tant de les porxades com de les façanes que el contenen”.

El període de presentació de la sol·licitud s’iniciarà el dilluns 19 de setembre d’enguany. Val a dir que per a les sol·licituds d’actuacions a edificis amb porxos el termini finalitzarà el 19 d’octubre de 2016, mentre que per la resta de sol·licituds acabarà el 19 de novembre de 2016.

Tal i com indiquen les bases, els ajuts s’atorgaran per ordre de presentació de les sol·licituds a l’OAC de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i que compleixen amb tota la documentació que es demana.

Pel que fa al procediment d’atorgament d’aquestes subvencions, les bases remarquen que es realitzarà en dues fases successives segons els edificis: edificis amb porxos i edificis sense porxos. Les sol·licituds es poden presentar de manera simultània per a les actuacions en els dos tipus d’edificis, però només s’atorgaran inicialment les subvencions per actuacions en edificis amb porxos.

Val a dir, però, que si la consignació pressupostària no s’esgota, s’atorgaran les subvencions per a actuacions a les façanes dels edificis del carrer Major i del carrer dels Canonges sense porxos.

Les subvencions que s’atorguin cobriran un màxim del 60% del pressupost de la rehabilitació i pintura de la façana. Aquest ajut pot arribar fins al 85% del total del cost de l’actuació si es realitza amb industrials de la Seu d’Urgell. L’import màxim de la subvenció serà de 2.000 euros si l’edifici té una única façana, i de 3.000 euros si en té més d’una.