El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres la proposta del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, de dur a terme una convocatòria d’ajuts a l’habitatge de lloguer per al 2019. La convocatòria, que s’obrirà el proper 22 d’octubre i s’estendrà fins el 23 de novembre, ha comptat amb una dotació d’1.813.161,61 euros.

Els ajuts per al lloguer tenen l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge a totes les persones que ho necessitin. A més, aquestes ajudes es regeixen pel reglament regulador de les prestacions econòmiques de serveis socials i sociosanitaris, que es va modificar el 2017, i tenen la finalitat de fer més accessibles els ajuts en el context de dificultats del marcat de lloguer.

Amb aquesta darrera modificació del reglament es va eliminar l’exclusió de les persones amb deutes a l’administració, i es van canviar els barems per calcular el topall dels treballadors per compte propi. A més, es va permetre que els beneficiaris d’ajuts econòmics ocasionals puguin accedir als ajuts a l’habitatge de lloguer i que aquelles persones que tinguin béns immobles de propietat amb un valor inferior a deu vegades el LECS personal anual, no quedin excloses de la convocatòria. El 2017 també es va incloure com a col·lectius prioritaris les dones en situació desavantatjosa que conviuen en una llar desestructurada i les víctimes de la violència de gènere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada