mercadonaLa primera sessió de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Alt Pirineu ha aprovat de forma definitiva la modificació número 27 del Pla General d’Ordenació Urbana de la Seu d’Urgell, al Peri 3. Aquest tràmit suposa el pas final perquè sigui possible la ubicació a la zona nord de la capital urgellenca d’una gran superfície comercial.

El vistplau dels membres de la comissió permet que el terreny que tanca el teixit urbà amb la N-260 i la intersecció de la gran rotonda de la N-145 pugui ser reordenat. L’actuació suposarà la transformació d’una parcel.la de 5.000 metres quadrats, situada entre les avingudes Valira i de les Valls d’Andorra, per tal que aculli el nou equipament comercial.

Un cop superat aquest escull urbanístic els promotors han de presentar el projecte d’urbanització, que ja està molt avançat tot i que no s’ha fet arribar a l’Ajuntament urgellenc.

La intervenció ha de suposar una millora de l’entrada nord a la Seu, amb intervencions en la vialitat per fer possible una major permeabilitat cap al centre històric. La parcel.la de 3.000 metres quadrats per a equipaments que obté el consistori es dedicarà inicialment a aparcament. A més, l’antiga oficina de turisme, propietat fins ara de l’Agència Tributària, passarà a ser municipal. En aquest edifici es planteja crear, conjuntament amb el departament d’Agricultura, un punt d’informació territorial de parcs naturals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada