ERC la Seu va presentar ahir al vespre tres mocions per a la seva discussió i votació al ple municipal del mes de juny. Totes tres van ser aprovades amb uns amplis suports que, en el cas de dos d’elles, fins i tot van rebre el recolzament de tots els grups del consistori.

La primera moció demanava la retirada de la imatgeria franquista i també l’impuls per l’estudi i la divulgació de la guerra civil a l’Alt Urgell, en la línia de donar compliment a la Llei de la Memòria Històrica. Aquesta va ser la moció més controvertida en quan al punt de la retirada del monument del cementiri. Després de transaccionar el redactat amb tots els grups i acceptar la valoració de si el monument encara representa un homenatge o vestigi de l’època franquista per la Comissió per la Dignitat, la proposta definitiva va ser recolzada i aprovada amb el suport de tots els partits. Es va incloure un termini de 3 mesos per tal que la Comissió de la Dignitat faci arribar el seu veredicte a l’Ajuntament i, acollint aquesta resposta, actuar conseqüentment.

La següent moció reclamava una Aula de Cuina i Tast per poder impulsar la gastronomia i els productes de l’Alt Urgell i del Pirineu en general. Aquesta moció va rebre algunes propostes de millora que van ser acceptades i acollides pels republicans i que, un cop afegides als punts d’acord definitius, també van ser aprovades amb el suport de la totalitat dels grups del plenari. Entre les esmenes acollides hi ha la de permetre a entitats i associacions locals la seva utilització quan la programació habitual ho permeti.

La darrera moció proposava la creació d’un Pla de Dinamització Comercial.  La principal esmena que va rebre aquesta proposta va ser en el sentit de reiterar que el document no havia de ser un full de ruta sinó un treball de diagnosi sobre el qual poder generar el debat polític que permeti reflexionar, opinar, dialogar i finalment acordar el model de comerç a desenvolupar a La Seu, amb el consens de tots els agents implicats. Aqueta darrera moció va obtenir el suport de tots els grups i l’abstenció del grup de CxLS.

ERC