sopar solidari

Ja estan a la venda els tiquets pe a la tercera edició del sopar solidari Aprofita’nyam, que tindrà lloc aquest divendres a la sala de la Closeta. Aquesta vetllada de conscienciació mediambiental sempre té una finalitat solidària. “Es tracta d’una acció que gira al voltant de l’alimentació i dels desequilibrirs entre el nord i el sud. “Mentre al nord es llancen aliments perfectament consumibles, al sud hi ha problemes amb els programes bàsics d’alimentació, explica la consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Jael Pozo, que afegeix que “per això d’una banda volem conscienciar sobre el malbaratament alimentari i, d’altra banda, destinar als diners a un projecte relacionat amb l’alimentació, en aquest cas a Daktari”.

Els diners recaptats serviran per realitzar una missió de cooperació veterinària i social al Segenal, durant la qual es detectaran els problemes relacionats amb el bestiar i les malalties humanes per poder dissenyar un programa d’actuació. El representant de Daktari, Jesús Muro, ha explicat que “durant la nostra estada recollirem informació sobre les malalties epidemiològiques, el tipus d’animals de la zona i les diferents problemàtiques per poder dissenyar un projecte que es pugui aplicar de forma efectiva per millorar la salut del bestiar i dels habitants”.

Una de les grans novetats és que en aquesta ocasió els comensals podran gaudir d’un sopar-concert, ja que hi haurà l’actuació de cinc grups musicals, en format acústic. El responsable de coordinar els grups, i també músic, Héctor Pérez, ha assegurat que “en aquests moments al país tenim un col·lectiu interessant de músics i hem volgut que durant el sopar actuïn grups de diferents estils, per aconseguir un públic més divers i per promocionar les bandes del país”.  Actuaran els grups Jay and doc (blues, soul, gospel), Blue moon (covers), Love it (gipsy jazz), Versus (covers) i ¾ de 15 (bossa nova). Cada actuació tindrà una durada de quinze minuts i entre una i l’altra hi haurà l’animació de la companyia Quelcom.

Just després del sopar començarà el concert de Madre Tomasa, que presentarà el seu darrer disc, “Eight tracks”. “Estem molt agraïts de poder presentar per primer cop el repertori íntegre del nou disc. En aquest tipus d’accions sempre hi haurà la implicació dels músics del país”, ha afirmat el músic Oriol Vilella, de Madre Tomasa.

Aquest sopar és cent per cent solidari, ja que el sopar l’elaboren empreses de càtering i restauració a partir dels productes sobrers que donen les empreses participants, que no es poden posar a la venda per la proximitat de la data de caducitat o l’aspecte dels productes, tot i que entren perfectament a la banda de seguretat alimentaria: També col·laboren els comerços del país, a través d’ACELMA, el Centre Andorra Sostenible, Àrtica, Vallnord, Africand, Lightsound i la Creu Roja.

D’altra banda, un cop acabada la vetllada, els que vulguin continuar la nit al Món Bohemi també seguiran col·laborant amb l’acció ja que aquest establiment donarà el 20% de la seva recaptació a l’acció solidària.

El tiquet té un cost de 15 euros per als adults i 5 euros per als infants. En cas de voler assistir només al concert de Madre Tomasa, el preu és de 5 euros. D’altra banda, hi ha l’entrada verda o fila zero, per a les persones que no poden assistir al sopar però que volen col·laborar amb el projecte.

Els tiquets es poden comprar a l’Oficina de Turisme de la Massana, als establiments d’Acelma, Mon Bohemi, Rebost del padrí, T de te i Creu Roja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada