Aprendre a fer un jardí de papallones al Museu Casa Rull, Sispony

Una papallona
Papallona donzella rogenca (Boloria euphrosyne). Foto: Andorra Recerca + Innovació

L’actualitat acostuma a portar males notícies en relació a la biodiversitat: extinció d’espècies, canvis del paisatge, declivi dels pol·linitzadors… Però, la societat encara pot fer accions positives per a crear petits espais d’acolliment d’aquests insectes, que són part del patrimoni natural i asseguren la viabilitat futura de molts altres grups. És per això que s’ha organitzat un taller familiar que se celebrarà a l’hort de Museu Casa Rull, a Sispony. Es farà el 17 de setembre, a les 11 hores.

Enguany, les Jornades europees de patrimoni (JEP) tenen com a temàtica el Patrimoni sostenible i, en aquest taller, s’aprendrà més coses de les papallones i altres pol·linitzadors i gràcies a la seva relació amb les plantes, es podrà veure com es pot adequar un balcó, jardí, terrassa o ampit de la finestra perquè les zones urbanes puguin ser també un espai acollidor per a ells. Es mostrarà quines plantes els són més propícies i alguns trucs per a dotar els espais dels elements que afavoreixen al màxim nombre d’espècies.

Les activitats són gratuïtes amb reserva prèvia al telèfon 875708 i al correu electrònic contacte_patrimoni@govern.ad, excepte en els casos en que s’especifiqui d’una altra manera.

 

Més informació a www.cultura.ad.

TOTES LES NOTÍCIES