Apps contra la violència de gènere

En  un cap de setmana, tres dones van ser assassinades a Espanya per violència masclista. La situació pel que fa a aquest tipus de violència és especialment sagnant quan el govern espanyol, com a única mesura en contra dels terribles successos, només és capaç d’emetre tèbies crítiques. Mentrestant, l’executiva de Rajoy aprima al màxim les partides pressupostàries destinades a lluitar contra la violència de gènere. Res canviarà si no es porta a terme un procés de sensibilització social que vagi acompanyat de nombroses mesures polítiques. Des de la nostra perspectiva, com a revista tecnològica, a més de condemnar la violència masclista, l’únic que podem fer és esmentar algunes eines tecnològiques que ajuden a les dones en situació de risc.

Pormí és una app creada per la Fundació Cermi Dones dirigida a les dones amb discapacitat. Al voltant del 23 per cent de les dones d’aquest col·lectiu han patit violència de gènere. És per això que aquesta aplicació ofereix canals de denúncia, informació i assistència tant legal com pedagògica i números de telèfons als quals trucar en cas de patir violència masclista.

Lliures és una app desenvolupada per Telefónica que permet a les dones o als propers denunciar violència masclista de forma anònima. A més, afegeix documents i guies sobre com actuar en cas d’agressió. Es camufla al telèfon perquè l’agressor no pugui veure-la.

Ygualex és una aplicació amb un aspecte colorit i juvenil que malgrat això no va dirigida exclusivament a adolescents. A més d’incorporar guies inclou accessos ràpids al 112 i al 016.

Amb Trusted Circles, a diferència de la resta d’aplicacions, es permet realitzar un missatge d’avís a gran escala. És a dir, si la víctima està sent agredida pot comptar amb més suport per combatre l’agressor.

Finalment, tenim Pillada por ti. Es tracta d’una aplicació especialment dirigida a adolescents que pretén que siguin ells i elles mateixos qui identifiquin la violència de gènere al seu entorn. Ajuda als adolescents (no exclusivament a ells) a preguntar-se si al seu voltant assisteixen a aquest tipus d’actituds, o si ells mateixos les estan patint.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES