Apple també vol ficar-se en el món de la comunicació

Google ja ho té. Per què Apple hauria de ser menys? Ens referim al servei de notícies que segons Buzzfeed News la companyia de la poma podria presentar el pròxim 25 de març.

Es tractaria d’un servei de subscripció de notícies mitjançant el qual els usuaris podrien accedir als continguts i revistes que vulguin. Aquest servei tindria un preu de 10 dòlars mensuals, la meitat dels quals seria pagat pels usuaris mentre que l’altra meitat seria sufragat pels mitjans de comunicació o editors de notícies en funció del nombre de visites que tinguin les seves històries. Segons Buzzfeed News, davant aquesta idea, diaris com The Wall Street Journal ja han expressat el seu desacord i malestar.

No és la primera vegada que sentim parlar d’un servei semblant en el cas d’Apple. L’any passat l’empresa ja va expressar la seva voluntat de crear un servei a través de l’App Store en el qual els usuaris poguessin adquirir periòdics, vídeos o música.

Sens dubte seria un canvi de paradigma en el món informatiu que potser posaria que s’enfonsés el periodisme independent. En resum, sembla que Apple vol tenir la seva pròpia plataforma de notícies perquè quan es tracta de poder no només cal tenir-ho, també cal exhibir-ho.