La següent notícia podria semblar broma, però no ho és. Un representant d’Apple i un altre del lobby tecnològic CompTIA s’han reunit amb alguns legisladors de Califòrnia per a convèncer-los que reparar un iPhone per compte propi pot causar danys en els usuaris que ho facin. Segons argumenten, els components que hi ha dins del Telèfon intel·ligent podrien causar lesions en les persones que vulguin reparar-lo.

Amb això el que volen fer des d’Apple i CompTIA és posar fi a la legislació sobre el dret a reparar. Aquest dret està contemplat en l’últim projecte de llei que s’articula en l’estat del país americà que obliga els productors a detallar els components que hi ha dins dels telèfons. Això hauria de fer que els fabricants facilitessin quines peces hi ha dins dels iPhone i es facilitaria la possible reparació per part de tercers.

L’actitud des d’Apple demostra les ànsies monopolistes del gegant de les noves tecnologies. El pitjor són els arguments que posa l’empresa per a evitar una llei que és bona per al reciclatge dels aparells tecnològics: les lesions dels usuaris res tenen a veure, perquè qui repararia els telèfons serien experts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada