Aparells amb consum ocult

Els experts anomenen “vampirs elèctrics” diversos aparells elèctrics de la llar perquè consumeixen energia les 24 hores del dia encara que estiguin apagats. Per això, saber com desactivar-los totalment no només reduirà la factura elèctrica, sinó també les emissions de diòxid de carboni, causants del canvi climàtic, i altres impactes mediambientals.Segons diversos estudis, depenent del nombre d’aparells connectats, la factura pot augmentar entre un 5 i un 20%.

El consum ocult es deu normalment a un dispositiu conegut com a stand by, que serveix a l’aparell per posar-se en marxa més ràpidament, detectar un comandament a distància en qualsevol moment o realitzar algun tipus d’ordre programada. Altres vegades, els aparells incorporen rellotges, llums o panells informatius digitals que estan activats constantment, i que, per tant, també necessiten electricitat.

La forma més evident de desconnectar completament aquests aparells és desendollar-los de la xarxa elèctrica. Perquè això sigui més senzill es poden utilitzar regletes d’endolls en funció del nombre de dispositius, d’aquesta forma s’evita el reescalfament dels aparells i se’ls protegeix de possibles sobrecàrregues.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.