El grup ecologista Apapma ha reiterat la demanda que Andorra compti amb una llei l’impacte ambiental, com les que hi ha als estats veïns. Així ho explicaran a Sílvia Calvó, ministra de Medi Ambient, en la propera trobada.

Segons Apapma, és vital que Andorra pugui tenir una llei d´impacte ambiental on quedi clar quines mesures correctores s´han de fer en determinats projectes o decidir si compleixen els requisits per ser aprovats. El grup ecologista fa anys que reclama aquest text legal, “com tenen els països mínimament avançats”, recorda el president, Carles Iriarte.

Iriarte explica que “actualment l’única llei que obliga a fer un estudi d’impacte ambiental és la de moviment de terres” i que aquest estudi “moltes vegades es fa després d’haver fet el moviment de terres, per maquillar”.

Posen com a exemple negatiu del fet que no hi hagi aquesta regulació unes obres que s´estan fent a Pal. Iriarte reconeix que s’han pres mesures per minimitzar l’impacte des del ministeri de Medi Ambient i del departament de Patrimoni Natural, però que “potser s’hauria d’haver fet d’una altra manera o no s’hauria d’haver tirat endavant”.

Per altra banda, Apapma encara està analitzant l´auditoria del forn incinerador de residus del 2010 i té clar que la decisió que prengui suposarà un conflicte amb el Govern. Si els resultats demostren que hi va haver irregularitats ho portaran a la fiscalia, a la Batllia o faran una demanda d´informació al Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada